POST-TITLE-HERE

Posted by Author On Month - Day - Year

POST-SUMMARY-HERE

POST-TITLE-HERE

Posted by Author On Month - Day - Year

POST-SUMMARY-HERE

ჭურჭელი1

ქართული კერამიკა

ავტორი

ჭურჭელი

ქართული კერამიკა

ავტორი

ჭურჭელი2

ქართული კერამიკა

ავტორი

ჭურჭელი1

ქართული კერამიკა

ავტორი

ჭურჭელი3

ქართული კერამიკა

ავტორი

POST-TITLE-HERE

Posted by Author On Month - Day - Year

POST-SUMMARY-HERE

POST-TITLE-HERE

Posted by Author On Month - Day - Year

POST-SUMMARY-HERE

POST-TITLE-HERE

Posted by Author On Month - Day - Year

POST-SUMMARY-HERE

ტექნოლოგიური თვისებები

ტექნოლოგიური თვალსაზრისით ბუნებაში ვხდებით ზ ე დ მ ე ტ ა დ პ ლ ა ს ტ ი უ რ ( მსუქან ) და ნ ა კ ლ ე ბ ა დ პ ლ ა ს ტ ი უ რ ( მჭლე ) თიხას.
ძალიან მსუქანი თიხისაგან დამზადებული ნაწარმი არათანაბრად შრება. ზედაპირის გაშრობის შემდეგ შიგნით ისევ სველია.
გარეთა ზედაპირზე ჩნდება ბზარები, რაც გამოწვის შემდეგ უფრო შესამჩნევი ხდება. გარდა ამისა, ნაწარმი განიცდის დეფორმაციას და ჩაჯდომის კოეფიციენტიც დიდი აქვს. ამიტომ სასურველი სამუშაო ცომის მისაღებად საჭიროა თიხის განსაზღვრულ დონემდე გამჭლევება.
კერამიკული ნაწარმის გასაკეთებლად ძირითადათ მზადდება
ს ა მ ი სახის მასა:

1. თიხის ხსნარი – შლიკერი
2. ცომისებური მასა – ჩარხზე ამოსაყვანად ( დიდი ზომის ფორმის ამოსაშენებლად, საძერწად და ა.შ. )
3. ფხვიერი მასა – პროდუქციის დასამზადებლად წნევის საშუალებით.

No comments:

Post a Comment